AG Antwerp Ten Miles 2019

38.500 lopers namen vandaag deel aan de 34ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Zij werden overal in de stad gesteund door ruim 70.000 supporters en toeschouwers.

De AG Antwerp 10 Miles & Marathon blijft het nationale loopevenement bij uitstek met deelnemers uit alle hoeken van het land. Ook internationaal leeft het evenement. Verdeeld over de vier afstanden die op het programma stonden, tekenden er lopers afkomstig uit 125 landen present. Lees verder voor het hele artikel

Samen met mijn zwager Ernstjan nemen we deel aan de Antwerp 10 miles. We starten om 15.00 uur en hebben ruim de tijd om ons startnummer op te halen, rond te kijken op de expo, genieten van het mooie weer. Helaas blijkt dit alles anders. Het is regenachtig weer met als het gevolg dat alles nat is en alle deelnemers binnen proberen te schuilen.  Om14.30 gaat het even heftig regenen. De verkleedtent lekt via het dak. Wij besluiten nog te wachten tot het droger wordt voordat we naar de start wandelen.

Rond de klok van 15:00 wordt het gelukkig droger en gaan we naar de start samen met nog 29.000 andere deelnemers. Om 15:10 is zover, we zijn gestart. Onderweg krijgen we nog een paar kleine buitjes over ons heen, maar erger dan dat wordt het niet. Ik wil een racepace lopen van 5:40-5:45 om wat tempo duurloop te doen. Helaas gaan we als een raket van start en gaan de eerste km in een snellere tijd. Ons gemiddelde tempo licht in de eerste km rond de 5:17 min echt te hard denk ik. We zien wel waar het schip strand en de man met de hamer staat.

Die stond er niet en was waarschijnlijk aan het schuilen. We kunnen het tempo redelijk vast blijven houden en komen binnen in 1:27:21 uur. Ik loop onverwachts een snelste 10 miles met een 5:24 per km. Zo hard heb ik nog nooit gelopen. Na uiteraard een lekker frietje met pindasaus reizen we weer terug met de trein.

 

 

 

 

Please follow and like us: