Lansingerland Run een nieuw topevenement voor hardlopers

“De ideale voorbereiding voor de Marathon Rotterdam”

Berkel en Rodenrijs – Op 24 februari 2019 beleeft Lansingerland de primeur van een groots hardloopevenement. Dan vindt voor het eerst de Lansingerland Run plaats vanaf winkelcentrum Het Gouden Hart in Berkel en Rodenrijs. Daar kunnen hardlopers starten voor vier verschillende afstanden: 30 km, een halve marathon (21,1 km), 10 of 4 km. De organisatie heeft een fraai parcours uitgezet door de Groenzoom en langs de Ackersdijkse plassen op de grens van Berkel en Rodenrijs en Pijnacker. De organisatie is in handen van WP/Rotterdam, wielerwedstrijden en hardloopevenementen. Lees hier verder voor het hele artikel.

Op de website van de Lansingerland Run wordt uitgebreid aangekondigd om vooral met het OV te komen. De start en finish liggen direct aan het metro station Westervoort, Met de trein is het vanaf Dordrecht goed te doen. Via Rotterdam stap ik over op de metro naar Den Haag en in 35 minuten kom ik aan op metrostation Westervoort. 150 meter vanaf het station ligt de start en finish. Dat is lekker dichtbij. De kleedruimtes in OBS de Klipper bevindt zich op 5 minuten lopen. Allemaal goed te vinden en prima aangegeen.

De start is om 12.00 uur samen met de lopers van de halve marathon. Het parcours is tot 19 km gedeeld, vanaf hier maakt de 30 km nog een lus naar het zuiden en koerst de halve marathon af naar de finish. Mocht je hier willen uitstappen kan dat dus ook. De route loopt door het Lansingerland en is redelijk open. Gelukkig waait het bijna niet en is het genieten van de mooie omgeving. De drankposten staan om de 5 km en zijn netjes verzorgd. Na 3:05 finish ik weer bij het metrostation waar je getrakteerd wordt op een banaan en een flesje water. Deze run is zeker een aanrader voor iedereen die zich voorbereidt op een voorjaarsmarathon.

Please follow and like us: