Leiden in de ban van de Leiden Marathon

LEIDEN – Het is een stuk frisser dan vorig jaar, maar het enthousiasme van de deelnemers aan de Leiden Marathon is er niet minder om. Tijdens de 29ste editie van het hardloopevenement stroomde de stad vol met sportievelingen en toeschouwers.

Tijdens de marathon in Leiden kunnen hardlopers kiezen tussen verschillende afstanden: de hele marathon (42 kilometer), de halve marathon (21 kilometer) en de tien kilometer. Lees verder voor het hele artikel

Met een vijftal loopmaatjes van Fortius nemen we deel aan de Halve Marathon van Leiden. Afgelopen maart ging de City Pier Cityloop niet door vanwege de slechte weersomstandigheden en dit was een mooi alternatief. De start is gepland om 10.00 uur. Dat betekent vroeg je bed uit en op tijd de trein nemen. We verzamelen om 07;54 al op het station om zo op tijd in Leiden aan te komen.

In Leiden is alles strak georganiseerd. Vanaf het station wordt je geleid naar de Pieterskerk waar ik, en aan aantal anderen van ons, hun startnummer nog moeten ophalen. Alles loopt daar gesmeerd om vervolgens met elkaar in ons startvak te gaan staan. De spanning stijgt en de hartslag bij een aantal van ons gaat ook omhoog. Nadat het volkslied ten gehore is gebracht gaan we rond de klok van 10:15 van start.

Ik loop samen met Rob, Ron en Rianne. We kijken wel hoelang we bij elkaar blijven lopen. Ron en Rob hebben tot 19km getraind en Rianne heeft niet langer dan 14km gelopen. Rob vindt het tempo iets te hoog en gaat zijn eigen tempo lopen. Met zijn 3en lopen we de eerste 5 km in 29:17. Ron loopt soepel en versnelt mee met de groep waarin we liepen. Ik zeg tegen Rianne, ” die gaat zich zelf nog wel tegen komen. Dit is te snel” 

Rianne houdt het tempo rond de 5:50 prima vol. Rond de 18km krijgen we Ron weer in het vizier. Hij moet zijn versnelling in de eerste 10 km bekopen met de man met de hamer. We passeren hem en hij kan niet volgen. Rianne en ik versnellen nog wat met 2 km rond de 5:30 en komen binnen op 2:02:40. Ron finisht in 2:05 en Rob is binnen in 2:08. Mooie tijden waar ze zeker trots op kunnen zijn.
Ben benieuwd of dit naar meer smaakt of dat dit nu eenmalig was. Ik kan ze natuurlijk proberen te verleiden om er nog een te lopen.

Please follow and like us: