Eerlijkheid duurt het langst

We gingen met de kerst dus naar Nederland. “Hoe gaan jullie naar het vliegveld?”, was een veel gestelde vraag. “Nou gewoon, met de auto”. Iedereen was bereid ons weg te brengen. Heel lief, maar ook moeilijk met 3 personen, 3 koffers en 3x handbagage. Kan wel, maar we moeten dan ook weer opgehaald. En hulp vragen blijft voor mij een moeilijk punt. Nee, we gaan wel met onze eigen auto en zetten de auto wel op lang parkeren, voor 18 gulden per dag (€7,50). Valt toch best mee.
 
Zo gezegd, zo gedaan. Lang parkeren is niet net zo als op Schiphol, een apart parkeerterrein, met een pendelbus naar de vertrekhallen.
Op Curaçao heb je 1 parkeerterrein(tje) voor kort en lang parkeren. Je trekt gewoon een ticket aan het begin van dit terrein. Ben je in een kwartier weg, dan is het gratis. Daarna betaal je per uur 3,50 gulden. De dagprijs is dus 18 gulden.
 
Na een heerlijke vakantie komen we terug op Curaçao. Alles loopt voorspoedig. We hebben vrij snel de koffers, lopen met onze betrouwbare koppen zo door de douane en wandelen naar onze auto. De parkeerticket heb ik netjes in mijn portemonnee bewaard met gepast geld (180 gulden). Toch wel zonde zo’n bedrag denk ik nog. We komen bij het betaalhokje en Ted geeft het ticket aan de meneer. Ik zit klaar met het geld. Die meneer stopt het ticket in de meter en zegt onduidelijk: “rij maar door”. Vol ongeloof, we zullen het gemompel wel verkeerd hebben verstaan, vragen we allebei: “wat zegt u?” “Rij maar door”, zegt hij iets harder. Okee. Ted laat zich dat niet nog een keer zeggen en rijdt snel door. Dat is een meevaller!! Wij helemaal blij natuurlijk.
Later stellen we ons de vraag waarom deze meneer ons zomaar liet rijden. Buiten dat wij natuurlijk reuze sympathiek zijn, konden we echt geen andere reden verzinnen. Tot het moment dat we op zondag met vrienden op het strand zitten en ons alles duidelijk wordt. Wij vertelden wat ons was overkomen. We waren niet eerlijk maar naïef, bleek. Wat de meeste mensen die de auto langer dan een dag parkeren doen, is zeggen dat zij hun kaartje zijn kwijtgeraakt. Je betaalt dan alleen de dagprijs. Wat voelden we ons blond.