Engeland en Wales 2017

Vakantie Engeland 2017

Zondag 6 augustus

om 16 uur vertrokken naar Duinkerke/Dunkerque in Frankrijk. Hotel ingecheckt. Naar het strand gelopen. Boulevard leek op Scheveningen.

Maandag 7 augustus
met veer over naar Dover. 2 uur varen. Gestopt in Rye. Schattig stadje met vakwerk huisjes. Onderweg gestopt bij 7sisters : serie kalkrotsen. In Eastbourne over de Pier en boulevard gewandeld en pizza gegeten. Dan door naar hotel West beach in Brighton.
Dinsdag 8 Augustus.
Na ontbijt gekocht bij Greggs en genuttigd in een parkje, het stadje verkend: oude stadsdeel met kleine Bohemian winkeltjes. Pittoresk. Paleis Royal Pavilion bezocht. Leek wel oosters paleis. Daarna op het strand in de zon. S’avonds in Turks restaurant gegeten en over boulevard gelopen, levendig, gezellige sfeer.
Woensdag 9 augustus
na ontbijt van Greggs vertrokken naar kasteel Arundel: imposant, groot en prachtig meubilair. Vooral de bibliotheek was prachtig. Doorgereden naar Salisbury. Gelummeld op de hotelkamer ivm de regen.
Donderdag 10 augustus.
Stonehenge. Valt tegen. Zeer druk en uitgemolken. Wat een mensenmassa. Daarna doorgereden naar Torquay, een badplaats aan de Engelse Riviera. Je waant je in Zuid Frankrijk. Schattige B&B. En leuke eettent gevonden, beetje Villa op zijn Mexicaans.
Vrijdag 11 Augustus:
op weg naar Wales, paar x in de file rond Bristol. Naar Myrtel tydful gereden, B&B geboekt en stadje in gegaan. Wat een mistroostig en armoedig stadje. Als dit een voorbode is van Wales gaan we alsnog door naar Ierland. B&B was wel super.
Zaterdag 12 Augustus.
Natuurlijk eerst Bas gebeld. Gisteravond nog gereageerd op een cottage in een ander deel van Wales. In afwachting van het antwoord gaan we naar het stadje Brecon. We vallen daar midden in een jazzfestival. Erg gezellig, hoewel kleinschalig. Cottage is akkoord dus doen we boodschappen en gaan op weg. En wat een schattig huisje, midden in de natuur in de heuvels op een oude boerderij. Hier houden we het wel een weekje uit.
Zondag 13 augustus.
Gewandeld in de omgeving van onze cottage. We waren op weg naar een wandelroute in de buurt, zei Ted. Na 6 km nog niet gevonden. Dus zelf maar een route terug uitgestippeld. Een natuurpad die niet zo vaak gebruikt wordt, met korte broek door de bosjes. Hebben we de rest van de dag tintelende benen van over gehouden. In Abergevenny een hapje gegeten bij een Italiaan. Heerlijke calamares.
Maandag 13 augustus.
Slecht weer. Steeds wat regen. Naar Crickhowell gaan winkelen. En heerlijk geluncht aan het water in the Bridge End Inn. In Abergevenny boodschappen gedaan, want Crickhowell heeft geen supermarkt.
Dinsdag 14 augustus.
Lekker zonnetje. Vandaag wandelroute Sugar Loaf. Hoge klim, maar goed te doen en prachtig uitzicht. Helaas keek ik teveel om me heen en verstap ik me op een losse steen: verstuikte enkel links en weer mijn rechter knie dik. Pffff
Woensdag 15 augustus.
We kunnen niet veel. Opdrachten zitten maken voor school. Ted heeft een heftig rondje heuvel op heuvel af hard gelopen van 14 km. S’avonds lekker gegeten in Prezzo. Italiaans restaurant waar we al eerder zijn geweest.
Donderdag 16 augustus.
Lekker weer. Strak blauwe hemel. Gezont en gelezen in de tuin. Smiddags koffie gaan drinken in een Inn in Abergevenny en boodschappen gedaan.
Vrijdag 17 augustus.
Mijn voet blijft dik en pijnlijk. We moeten maar aanvaarden dat London zo niks gaat worden. We vragen aan de eigenaren of we langer kunnen blijven. Dat kan gelukkig. We blijven tot woensdag, rijden dan terug naar Hythe, vlak bij Dover. En pakken de volgende dag de ferry naar Duinkerke