Badmintonspelers naar Carebaco

Bron: Versgeperst.com 31-08-2011 10:37 | SPORT |

Versgeperst toernooi SPORT Curaçao Carebaco barbados Bakhuis badminton  Bakhuis thumbII" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De familie Bakhuis en Jason Smit zijn op weg naar de Caribbean Regional Badminton Confederation (Carebaco) in Barbados. Jair, Jerico en Orlando Bakhuis zijn samen met Smit door de Badminton Bond Curaçao afgevaardigd om Curaçao op het toernooi te vertegenwoordigen.

De Carebaco is een badmintontoernooi waarbij jeugd en senioren in team -en individuele klasse tegen elkaar strijden. In de individuele klasse wacht de Curaçaose delegatie sterke tegenstanders uit Trinidad, Jamaica, Puerto Rico, Barbados, Suriname en Brazilië.

Delegatie
De Curaçaose delegatie is met de nummer één van Curaçao (Jair), de nummer twee van Curaçao (Jason), de kampioen onder 17 jaar (Jerico) en de medaillewinnaar van de ALBA-games in Venezuela (Orlando) klaar voor de strijd in Barbados.

Stimulans
Deelname aan het toernooi is voor de badmintonbond een stimulans om het badminton op Curaçao nieuw leven in te blazen. De bond hoopt de Carebaco over 2 á 3 jaar op Curaçao te organiseren. Dat gebeurde voor het laatst in 1992.

Versgeperst toernooi SPORT Curaçao Carebaco barbados Bakhuis badminton  carebaco 20110830 002 1 417x313" style="float:left;margin right:10px