Eindhoven here I come!

Eindelijk is het zover.de dag waar ik naar uit heb gekeken. Ik ga starten met trainen voor mijn eerste marathon.
Als ik in april 2017 op de Erasmusbrug naar al die lopers sta te kijken, heb ik bij mezelf de overtuiging van dat kan ik ook fixen. Maar welke marathon moet het dan gaan worden? Ga ik Rotterdam in 2018 lopen of ga ik er nog een in 2017 lopen?
Ik kies bewust voor Eindhoven. Eindhoven marathon is in oktober en dan de het doorgaans een graad of 14-15 de ideale temperatuur om te lopen.

Ik besluit het schema van Sportrusten te volgen, omdat de filosofie mij aanspreekt en omdat ik tegen de lange trainingen op zie met de vele kilometers in het traditionele schema.
Maar kan het echt met dit schema van Sportrusten?

Stap 1 was voor mij de afname van de sportmedische test om mijn omslagpunt te bepalen. Niet zelf bepalen door middel van de veldtest, maar door een fietstest waarbij de resultaten door Stans van der Poel nog gecontroleerd werden voordat je je rapport kreeg. Ik wilde er zeker van zijn dat als je een marathon gaat lopen je hart dit ook aan kan. Daarna ga ik pas aan de slag met het schema.

Mijn omslag punt is 175 waardoor ik 3 verschillende trainingshartslagen in het schema doorkrijg. Ik zit kort voor mijn 100 dagen schema van Sportrusten en kan daar vrijwel meteen mee aan de gang.
Toch heb ik nog een hoop vragen waar het schema natuurlijk geen antwoord op geeft.
Hoe ga ik dit doen tijdens mijn zomervakantie? Mag je ook deelnemen aan evenementen van langere afstanden dan in je schema vermeld staan?
Wat te doen met drinken en eten onderweg? Gelukkig geeft het Sportrusten forum een heleboel antwoorden op mijn vragen.
Ik zal proberen om mijn ervaringen in deze blog te delen.
Eindhoven ik kom er aan!