Zondageditie Curaçao, week 3 | Vakantie in eigen land

Op vakantie op eigen eiland.

Roy en Nina zijn op familiebezoek en meteen op vakantie. Wij ook. Het voelt alsof we met zijn 4en op vakantie zijn. Jammer, dat we tussendoor nog moeten werken…..

Zondag houden we ons ritueel aan en gaan de hele dag met de kinderen naar ons strand. Roy en Nina gaan mee. We weten dat Nina dit lekker vindt. Ze houdt van zonnen en is een waterrat. Maar Roy houdt niet zo van strand en van zwemmen. Dat wordt wat. Roy had in Nederland een snorkelset gekocht die alleen in het zwembad was getest. Nadat hij alle hoeken en de bodem van het zwembad had bekeken, was hij tot de conclusie gekomen dat snorkelen niet zoveel aan was. Hij had zich wel voorgenomen om eens te kijken of er in de zee echt zo veel te zien is. Na instructies van Ted is Roy het water ingegaan en er nooit meer uitgekomen. Het volgende plaatje doet zich bijna elke dag nu voor: Nina ligt onderuit met een boek, geniet van de zon en de rust en komt haar bedje niet af. Roy gaat om de haverklap zwemmen, zowel zonder als met snorkelset. Zij zijn hier zelf ook hogelijk verbaasd over. Voor ons is het prima, zolang ze maar genieten.

Naast het strand doen we natuurlijk ook andere dingen. Maandag zijn Ted en ik vrij en gaan we met zijn 4en de hort op. We verkennen het westen van het eiland en bezoeken boca sethe, playa forti, grote knip, lagun en gaan uit eten in het landhuis Daniel.

Dinsdag, woensdag en donderdag vermaken zij zichzelf. Ze crossen heel het eiland over in hun kia picanto. Beiden hebben ze totaal geen richtinggevoel en kaartlezen is een uitdaging, maar ze komen overal. s’Avonds genieten we van de verhalen van wat ze mee hebben gemaakt en hoe ze over Keulen toch in Willemstad zijn aangekomen.

Roy en Nina zijn ook geïnteresseerd in de wereld van de kinderen. Zij gaan mee naar de manege om Dana haar wereld te zien en ze gaan naar het Dolphin Academy om een show van Tijn bij te wonen. Vandaag gaan we borrelen in het restaurant waar Bas werkt.

We genieten allemaal intens van hun bezoek. Het is zo gezellig en de sfeer is gemoedelijk.

1 Nadeel: we worden met de dag zwaarder van het lekkere (uit) eten, de wijn, sangria en amstelbright, van de smoothies en het ijs, van alle chips en nootjes.

Okee, nog een nadeel: er komt ook een eind aan en we weten dat we ze dadelijk vreselijk gaan missen. Maar dat is nu nog even een zorg voor later. We gaan nog een paar dagen heel hard genieten.