41e editie Gran Marcha daverend succes

Bron: De Amigoe Curacao

Dinsdag, 08 Maart 2011 18:12

WILLEMSTAD — Fundashon pa Desaroyo di Karnaval (Fudeka) kan ondanks een aantal schoonheidsfoutjes in de organisatie, de verlate start en de problemen met toeschouwers in de Roodeweg, toch terugkijken op een welgeslaagde Gran Marcha. De 41e editie van de grote optocht werd een kleurrijk straatfeest.

De carnavalsgroepen presenteerden een grote diversiteit aan onderwerpen, terwijl de toeschouwers een mooi spektakel kregen voorgeschoteld met kleurrijke kostuums. De meeste groepen presenteerden zich met compleet zelf vervaardigde hoofd- en handstukken, alhoewel de laatste jaren een tendens is waar nemen waar bepaalde groepen deze attributen liefst in het buitenland kopen om dan te versieren en de straat opgaan.
Het overgrote deel van de carnavalsgroepen zag er goed verzorgd uit. Duidelijk is dat er veel aandacht is besteed aan kostuums, bijbehorende attributen en praalwagens. Merkwaardig dit jaar is de durf bij een aantal organisaties om af te wijken van de traditionele ‘veilige’ kleurencombinaties.
De carnavalsgroepen die dit jaar uitblonken tijdens de Gran Marcha zijn T’aki Tin, Liber pa gosa, Caché, Royalty Carnival Group, Viva, Spicy Jumpers, Crazy Jumpers, Estreno di Pikete, Atanan Djingueli Djuzeni, Deluxe, Grupo Isla, Grupo Globo, Le Prestige, Vise Vèrsa, The Spicy Jumpers en Amistat di Oro.
Het Curaçaose verkleedfeest wordt vanavond afgesloten met de afscheidsoptocht en verbranding van Rei Momo in Otrobanda.