Curaçaose ministers onder vuur

bron: Versgeperst.com 30-09-2011 17:17

Versgeperst rosenmoller onderzoek NIEUWS ministers integriteit Curaçao corruptie commissie  rosenmoller 127x85" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – “Er zijn te veel twijfels over de integriteit van de ministers van Curaçao”, stelt de commissie Rosenmöller, die onderzoek doet op het eiland naar aantijgingen van corruptie. Paul Rosenmöller, die het onderzoek leidt, denkt niet dat de minister zouden zijn benoemd als ze vooraf waren gescreend.

De commissie wil dat de integriteit van de ministers wordt onderzocht. Volgens de commissie was er te weinig tijd voor de screening, omdat de verkiezingen op 27 augustus 2010 waren en de nieuwe beëdigde ministersploeg op 10 oktober 2010 meteen van start moest.

Onderzoek
Er moet nu een commissie komen die de integriteit van de ministers gaat onderzoeken. Als de commissie niet op eigen initiatief door Curaçao wordt ingesteld, zal deze eventueel vanuit het Koninkrijk worden afgedwongen.

Beschuldigingen
De ministerraad besloot het onderzoek door Rosenmöller  in juni in te stellen, naar aanleiding van beschuldigingen van corruptie over en weer door de Centrale Bank en de regering van Curaçao.