Oorlogsverklaring aan Nederland-sympathisanten

bron: amigoe | zaterdag, 08 oktober 2011 10:00
WILLEMSTAD — Onder het mom van een strijd tegen onrecht roepen de aanhangers van de politieke partij Pueblo Soberano (PS) op om de oorlog te verklaren aan Nederland-sympathisanten. De lijst met ‘vijanden’ is behoorlijk lang.Personen zoals Omayra Leeflang, Emily de Jongh-Elhage, Pedro Atacho, Zita Jesus-Leito, Magali Jacoba, Malvina Cecilia, Glenn Sulvaran, Dennis Jackson, Marilyn Alcalá-Wallé, Emsley Tromp, Jachmin Pinedo, Carlos Daantje, Karel Frielink, Glen Thomas, de hele nieuwsredactie van radiostation Z86, Billy Pandt en Anthon Casperson zijn neergezet als personen, die een bedreiging vormen voor het behoud van de autonomie.Ook George Hernandez, voorzitter van de Democratische Partij, is via de e-mail geïntimideerd. Zijn kritiek op PS-leider Helmin Wiels is niet in goede aarde gevallen bij Wini Margarita, de voorzitter van de Commissie Mobilisatie van de PS. Hernandez is uitgedaagd om uit het bestuur van ambtenarenvakbond Abvo te stappen en de strijd aan te binden met de PS bij de stembus. De gevestigde orde, waarvan Hernandez volgens de PS deel uitmaakt, is machteloos geworden. De pogingen van deze elitegroep om de regering omver te werpen, worden volgens de PS scherp in de gaten gehouden. “Ik verzeker je dat alle Soberano’s goed voorbereid zijn om jou en je elitegroep, die de intentie hebben om onze autonomie aan Nederland te overhandigen, te confronteren”, aldus Margarita.


Oorlo
g

Op Facebook heeft ene ‘Gen Bies’ een vragenlijst geopend, waarin mensen wordt gevraagd of ze klaar zijn voor oorlog. De vragenlijst heeft drie antwoordopties: 1 – Ik ben het er volledig mee eens; 2 – Ik weet niet wat ik moet doen; 3 – Ik ben bang. In een e-mail die circuleert worden mensen opgeroepen om de straten op te gaan en pamfletten te verspreiden. De zogenoemde verzetsorganisatie moet de tactiek van Nederland om Curaçao in te lijven aan het licht brengen. Volgens de PS is Nederland erop uit om de autonomie van het eiland in te perken. Zo zou er sprake zijn van overname van de eilanden en sluiting van de olieraffinaderij. Deze overname zou door Amerika zijn ingegeven. Hierdoor zou het land een grotere grip kunnen krijgen op Venezuela.

Volgens de aanhangers van de PS zou de internationale pers benaderd moeten worden. Door middel van persbureau Reuters zou de wens om onafhankelijk te worden wereldkundig worden gemaakt. Hierdoor zou de positie van Curaçao ten opzichte van Nederland worden versterkt.

De PAR-Statenfractie heeft eerder deze week een brief verstuurd naar het Openbaar Ministerie, waarin de partij vraagt om een onderzoek te doen naar de bedreigingen van de politiek leider van PS, Helmin Wiels.

One thought on “Oorlogsverklaring aan Nederland-sympathisanten

  1. Van der Jagt says:

    Toch zielig allemaal. Geen wonder dat de eilanden in de afgelopen eeuw zo weinig vooruitgang hebben geboekt .

    Andere landen (o.a. NL) moeten zich terugtrekken en het eiland volledig onafhankelijk laten worden. Binnen 50 jaar zullen er niet veel overblijven en wie er overblijft zullen waarschijnlijk in de Grotten van Hato wonen!

    Waarom mijn standpunt: Ik ben een yu di Korsow die zijn hogere opleiding in het buitenland heeft gevolgt maar niet terug kan (en alle opgedane ervaring delen) omdat ik als een zwarte macamba wordt behandeld. Nogmaals, zielig allemaal!!

Comments are closed.