Herfst in Holland

Dana is dus in NL gaan wonen. Vanuit Curacao hebben we haar in januari al ingeschreven bij de gemeente voor een appartement. In juni is het zover. Dana krijgt een flatje aangeboden in een jongerencomplex. Helammal blij natuurlijk. We sturen alle nodige papieren op via de mail, inclusief een kopie van Dana haar paspoort. Dan volgt er een mailtje dat we telefonisch contact op moeten nemen met de woningbouwvereniging. We krijgen de mededeling dat heel het feest niet doorgaat, want Dana is nog geen 18 jaar (het is dan 21 juli en Dana wordt 3 september 18) en is daardoor onrechtmatig ingeschreven. Alle punten vervallen en ze krijgt de flat niet!!! We hebben alles geprobeerd om deze mevrouw tot andere gedachten te brengen, maar ‘regels zijn regels en daarmee uit!’

We zijn in de particuliere sector gaan zoeken en gelukkig krijgt Dana een kamer aangeboden, 1 dag voor we naar NL gaan.

De kamer helemaal opgeknapt en gezellig ingericht. Het is niet wat ze verwacht had, maar voor de eerste periode is het een goed alternatief.

2 dagen voor haar verjaardag belt de mevrouw van de woningbouwvereniging op of ze nog op zoek is naar een woning. Dana heeft nog wel interesse.
“Ben je ondertussen al 18?” vraagt mevrouw. ”
Nee, maar zaterdag wel”
“Mooi, dan maken we voor dinsdag een afspraak, dan ben je wel 18 want ik heb een flatje voor je in het jongerencomplex.”
Er zijn nog aardige mensen!! Waarschijnlijk heeft deze mevrouw last gehad van een slecht geweten, immers, zij had bij de inschrijving ook niet gezien dat Dana nog geen 18 was. Maar om Dana terug te bellen en haar voorrang te geven op iedereen had zeker niet gehoeven, maar ze doet het wel. Als ik in NL ben ga ik haar een bloemetje brengen.

De consequentie is dat ik in de herfstvakantie weer naar NL afreis (auw, mijn arme portemonnee) om Dana wederom te helpen verhuizen en inrichten.

Ik meld me hierbij af voor de komende 2 weken. Ik ben even druk met andere zaken.