Motormuis

Ted was in november jarig en hij heeft al alles wat hij wil. Het enig wat hij nog niet had is een jongensdroom die in vervulling is gegaan. Zo heb ik hem gaandeweg de jaren meerdere malen horen zeggen dat hij altijd nog wel eens zijn motorrijbewijs zou willen halen.

Dus kreeg hij afgelopen verjaardag een examenpakket: 1 theorieles, een theorie-examen, 7 praktijklessen en een praktijkexamen.

Het examenboek werd er bijgeleverd. Ted ging meteen aan de slag. We begrijpen nu de rijstijl op het eiland beter. Zo irriteer ik me er altijd aan dat mensen niet voorsorteren. Moet men op een drukke weg links afslaan, dan gaat men niet tegen de middenstreep rijden maar juist helemaal rechts. Met als gevolg een rij wachtende auto’s erachter. Ted leest dus voor uit het theorieboek dat deze methode hier echt zo wordt aangeleerd! Dus de mensen die het in mijn ogen helemaal verkeerd doen, doen het dus netjes volgens het theorieboekje. Ja, en hoe verander je dat?

Ted slaagt natuurlijk glansrijk: 47 punten van de 50.

En dan beginnen de praktijklessen. Ted geniet er van. Na 7 lessen is hij er meer dan klaar voor. Het examen doet hij op de lesmotor. Die haalt hij op bij de instructeur en rijdt alleen naar het examenbureau, want de instructeur mag niet mee naar het examen. Dit mag gewoon, volgens de instructeur.

Dan doet hij zijn examen. Hij krijgt een briefje dat hij geslaagd is en daarmee kan hij zijn rijbewijs halen. Het bureau voor rijbewijzen is echter al dicht. Dan wordt Ted er op geattendeerd dat hij niet zonder rijbewijs mag rijden, dus kan hij de motor niet terugbrengen naar zijn instructeur. Als hij de man er voorzichtig aan herinnert dat hij ook zonder rijbewijs hier is heen komen rijden, krijgt hij als antwoord: ja, maar dat kan niet anders.

Tegen zoveel onlogica kan je toch niet op???

Ted heeft netjes gewacht totdat de man vertrokken was en is toen op de motor gestapt.