Santana hoofdact derde editie CNSJF

Bron: Amigoe dinsdag, 31 januari 2012

WILLEMSTAD — Carlos Santana, de gitaarlegende die geen enkele introductie nodig heeft, komt met zijn band naar de derde editie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF). Hij is op vrijdag 31 augustus de hoofdact van het festival. De Mexicaans-Amerikaanse superster vergaarde zijn roem in de jaren zestig en zeventig toen zijn band Santana pionierde met rock, salsa en jazz fusion.

Ook Ruben Blades is dit jaar weer op het festival te zien, hij beklimt eveneens het podium op vrijdag. Vorig jaar stond de populaire zanger al op het Sir Duke stage bij het WTC, maar door de enorme drukte konden niet alle bezoekers zijn concert zien.

De derde naam die de organisatie heeft vrijgegeven is van de Dizzy Gillespie All-Star Big Band. De band speelt ook op vrijdag en bestaat uit veel Gillespie alumni, zoals Paquito D’Rivera. Hij zal de big band leiden. De in Havana geboren Paquito wordt gezien als de meest creatieve Cubaanse jazzmuzikant en een van de beste klarinetspelers ter wereld. Hij is ook meervoudig Grammy-winnaar en werkt nauw samen met de Curaçaose percussionist Pernell Saturnino.

De eerste act voor zaterdag 1 september is ook bekend. Dan speelt James Farm. Deze nieuwe band bestaat uit saxofonist Joshua Redman, pianist Aaron Parks, bassist Matt Penman en drummer Eric Harland.

Dit jaar zijn er twee gratis optredens op het Brionplein voorafgaand aan het festival. De organisatie houdt de namen van de artiesten voorlopig geheim. Het eerste gratis concert vindt plaats op zondag 26 augustus, het tweede volgt een dag later. De overige namen van de artiesten worden in de komende maanden duidelijk. Momenteel zijn de programmeurs van het festival en Gregory Elias in gesprek met diverse artiesten om zo weer een gevarieerd en aantrekkelijk mogelijk programma neer te zetten. CNSJF wordt mogelijk gemaakt door Stichting Bon Intenshon.

De kaartverkoop voor Curaçao North Sea Jazz begint maandag 2 april. De kaarten zijn verkrijgbaar bij verkooppunten Mensing Caminada’s, Mobile Planet, Tik-Tak (alleen creditcard en maestro) en 24 Uur Uit de Muur. Kaarten kunnen vanaf morgen telefonisch worden besteld. Dat kan via 522-JAZZ. Entree per dag kost 354,90 gulden. Kaarten kunnen ook in termijnen worden betaald. Daarvoor rekent de organisatie 15 gulden extra voor administratiekosten. De internationale online kaartverkoop start morgen. Voor bezoekers uit Nederland en Suriname zijn er reisarrangementen inclusief vliegreis, verblijf, transfers en festivaltickets. Voor meer informatie en reserveringen: www.curacaonorthseajazz.com