Reggae en Soul bij Mambo

Bron: versgeperst.com |26-08-2011 12:20 | Curaçao North Sea Jazz

uitgaan soul Selah Sue reggae programma north sea jazz Mambo Beach Curaçao belgisch agenda 31 augustus  selah sue" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Ze ziet eruit als een tenger popje, maar klinkt als ruige soulzangeres. Eenmaal op het podium ruilt ze haar Belgische accent in voor het geluid van reggae en soul. Woensdag staat Selah Sue op het podium van Mambo Beach waar ze het publiek alvast warmdraait voor het North Sea Jazz weekend.

Op haar vijftiende begon Selah Sue al met gitaarspelen en liedjes schrijven. Ze ontwikkelde een totaal eigen stijl met invloeden van reggae, soul en hiphop. Selah Sue kreeg aanbiedingen van hitproducers uit Los Angeles, maar de eigenwijze Vlaamse besloot dat dat haar ‘dingske’ niet was. Uiteindelijk koos ze voor een klein Frans label om haar debuutalbum ‘Selah Sue’ uit te brengen.

Cee-Lo Green en Prince
Via internet schoot haar carrière direct meters hoog de lucht in, maar ook in de echte wereld ging haar uitstekend af. Ze zong een duet met Cee-Lo Green op zijn soloalbum ‘The Ladykiller’, stond in het voorprogramma van Prince en op het Rotterdamse North Sea Jazz Festival. Begin dit jaar sleepte ze een Music Industry Award als Beste Vrouwelijke Soloartiest in de wacht.

Concert
Woensdag vanaf 22.00 uur zwaaien de deuren open van Mambo Beach en zal de Belgische schone haar entree maken. Kaartjes kosten 45 gulden in de voorverkoop en 50 gulden aan de deur. Het concert van Selah Sue maakt deel uit van het voorprogramma van het Curaçao North Sea Jazz.