Tropische storm Tomas

We moeten ons, als bevolking van het land Curaçao, voorbereiden op de komende tropische storm. Alle “losse onderdelen” moeten we naar binnen halen. De zee is verboden terrein en bootjes moeten aan wal.
Raamshutters moeten dicht. Honden binnen. Toeristen binnen.
Ik vind het spannend. Maken we dat ook eens mee. Ik ben benieuwd hoe heftig het zal zijn. Kom maar op, storm. Wij zijn er klaar voor.

Tropische golf op komst
29 Okt, 2010, 14:43 (GMT -04:00)
WILLEMSTAD — Curaçao komt vandaag nog onder een ‘tropical storm watch’. Dit houdt in dat binnen 48 uur condities van een tropische storm voelbaar zijn op het eiland.
Een tropische golf, die zich in het zuid-oosten van het Caribisch gebied bevindt, beweegt zich in west-noordwestelijke richting met 25 to 30 kilometer per uur. De verwachting is dat dit systeem de komende 48 uur beter georganiseerd wordt en dat zaterdagavond de effecten van dit weersysteem ook op Curaçao voelbaar zullen zijn. Veel bewolking en onweer wordt verwacht voor zowel Curaçao, Bonaire als Aruba. Er zullen ook harde windstoten voelbaar zijn en de zee zal ruw worden.
De Meteorologische Dienst van Curaçao waarschuwt eigenaren van kleine boten om deze voor zaterdagavond aan wal te brengen. Ook eigenaren van strandtenten moeten hun bezittingen zo goed mogelijk beschermen.
Mochten jullie ons niet kunnen bereiken na zondag, dan kan het nog aan internet liggen. Maar houdt dan het journaal (internationaal nieuws) in de gaten!!!